Wolne stanowisko w Dziale Zarządzania Zielenią

Z-ca Dyrektora Zarządu Zieleni Miejskiej

OGŁASZA NABÓR NA WOLNE STANOWISKO – 1 etat

w Dziale Zarządzania Zielenią

• praca terenowo -biurowa przy komputerze pow. 4h dziennie, w budynku nie przystosowanym dla osób niepełnosprawnych;
  • bezpieczne warunki pracy na stanowisku.

Miejsce pracy: Wrocław, ul. Trzebnicka 33.

Przewidywany termin zatrudnienia: maj  2018 r.

• obywatelstwo polskie (o stanowisko mogą ubiegać się obywatele Unii Europejskiej oraz obywatele innych państw, którym na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, na zasadach określonych w art. 11 ust. 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych  (Dz. U. z 2016r. poz. 902);
  • wykształcenie wyższe o kierunku: architektura krajobrazu lub kształtowanie terenów zieleni;
  • bardzo dobra umiejętność obsługi komputera (Microsoft Word, Excel, Power Point) i urządzeń biurowych;
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych; min. 2 lata stażu pracy.

• kreatywność i komunikatywność;
  • odpowiedzialność, samodzielność i dyspozycyjność;
  • kurs inspektora nadzoru terenów zieleni, kurs inspektora drzew;
  • znajomość ustawy  Prawo budowlane, Prawo zamówień publicznych, Prawo ochrony środowiska, Ustawa o ochronie przyrody oraz Kpa;
  • znajomość topografii Wrocławia;
  • doświadczenie w projektowaniu zieleni;
  • umiejętność pracy w oprogramowaniu GIS;
  • praca na stanowiskach związanych z utrzymaniem zieleni miejskiej będzie dodatkowym atutem.

Do zakresu obowiązków pracownika zatrudnionego w Dziale Zarządzania Zielenią należeć będzie między innymi:

• Przygotowywanie strategicznych analiz i planów rozwoju zieleni.
  • Przygotowywanie planu nasadzeń na terenach zieleni miejskiej.
  • Przygotowywanie opinii i uzgodnień projektów inwestycyjnych w zakresie zieleni.
  • Koordynacja nasadzeń na etapie wykonawczym.
  • Zlecanie, nadzorowanie i rozliczanie prac związanych z bieżącą konserwacją, remontami i nowymi inwestycjami prowadzonymi na terenach zieleni.
  • Odbiory prac wynikających z harmonogramu i kontrola jakości oraz terminowości wykonania prac przez firmę wykonawczą.
  • Gospodarka drzewostanem.
  • Prowadzenie zasobów zieleni w Systemie Informacji Przestrzennej, przygotowywanie analiz i prezentacji w zakresie zieleni.

• kopie świadectw pracy;
  • oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2016 poz. 922)- opatrzone własnoręcznym podpisem;

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Zarządu Zieleni Miejskiej ul. Trzebnicka 33  pok. 10 lub pocztą na adres Zarząd Zieleni Miejskiej z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko w Dziale Zarządzania Zielenią Zarządu Zieleni Miejskiej w terminie do dnia 24.04.2018 r.

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej: zzm.wroc.pl., Biuletynie Informacji Publicznej oraz na tablicy informacyjnej ZZM  w budynku przy ul. Trzebnickiej 33 parter.