Wolne stanowisko w Dziale Zarządzania Zielenią

Z-ca Dyrektora Zarządu Zieleni Miejskiej

OGŁASZA NABÓR NA WOLNE STANOWISKO – 1 etat

w Dziale Zarządzania Zielenią

• praca terenowo -biurowa przy komputerze pow. 4h dziennie, w budynku nie przystosowanym dla osób niepełnosprawnych;
  • bezpieczne warunki pracy na stanowisku;

Przewidywany termin zatrudnienia: maj  2018 r.

• obywatelstwo polskie (o stanowisko mogą ubiegać się obywatele Unii Europejskiej oraz obywatele innych państw, którym na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, na zasadach określonych w art. 11 ust. 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych  (Dz. U. z 2016 r. poz. 902);
  • wykształcenie wyższe o kierunku: architektura krajobrazu, kształtowanie terenów zieleni, ogrodnictwo, leśnictwo; wyższe przyrodnicze (biologia lub ochrona środowiska lub kierunki pokrewne w obszarze nauk przyrodniczych);
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych;
  • znajomość zagadnień z zakresu nauk przyrodniczych (m.in. w zakresie: dendrologia, systematyka roślin, gatunki chronione, ekologia, architektura krajobrazu, ornitologia, chiropterologia, mykologia, entomologia, fauna i flora występująca na terenach zieleni miejskiej, szkodniki i choroby drzew);
  • min. 2 lata stażu pracy zawodowej na stanowiskach związanych z utrzymaniem zieleni miejskiej;
  • doświadczenie w wykonywaniu inwentaryzacji i waloryzacji dendrologicznej potwierdzone wykonaniem co najmniej 3 usług polegających na sporządzeniu inwentaryzacji zieleni dla różnych obiektów (zieleń przydrożna, park/zieleniec, zadrzewienia, tereny zabytkowe), zawierających m.in. ocenę statyki i stanu zdrowotnego wraz z gospodarką drzewostanem,  z których każda inwentaryzacja obejmowała co najmniej 50 szt. drzew;
  • bardzo dobra umiejętność obsługi komputera (Microsoft Word, Excel, Power Point) i urządzeń biurowych;
  • umiejętność redagowania pism urzędowych.

• kreatywność i komunikatywność;
  • odpowiedzialność, samodzielność i dyspozycyjność;
  • znajomość metod oceny drzew;
  • znajomość wyceny drzew;
  • kurs inspektora nadzoru terenów zieleni;
  • kurs inspektora drzew potwierdzony certyfikatem lub inny pokrewny zakończony egzaminem;
  • znajomość ustawy: O ochronie przyrody, O ochronie środowiska, O ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, Prawo budowlane, Prawo zamówień publicznych oraz Kpa;
  • potwierdzenie udziału w ocenie drzew tomografem, metodami obciążeniowymi;
  • znajomość GIS;
  • umiejętność czytania map;
  • znajomość topografii Wrocławia;
  • doświadczenie w projektowaniu zieleni.

Do zakresu obowiązków pracownika zatrudnionego w Dziale Zarządzania Zielenią należeć będzie między innymi:

• Wykonywanie inwentaryzacji zieleni wraz z gospodarką drzewostanem.
  • Ocena stanu drzew, ekspertyzy.
  • Gromadzenie, analiza i przetwarzanie danych ilościowych i jakościowych w zakresie gospodarki drzewostanem na podstawie decyzji administracyjnych.
  • Prowadzenie zasobów zieleni w Systemie Informacji Przestrzennej, przygotowywanie analiz i prezentacji w zakresie zieleni.
  • Rozpatrywanie wniosków stron w sprawie gospodarki drzewostanem.
  • Przeprowadzanie procedury i przygotowywanie wniosków na usunięcie drzew i krzewów.
  • Przygotowywanie planu nasadzeń na terenach zieleni miejskiej.
  • Przygotowywanie opinii i uzgodnień projektów inwestycyjnych w zakresie zieleni.
  • Koordynacja nasadzeń na etapie wykonawczym.
  • Zlecanie, nadzorowanie i rozliczanie prac związanych z bieżącą konserwacją, remontami i nowymi inwestycjami prowadzonymi na terenach zieleni.
  • Odbiory prac wynikających z harmonogramu i kontrola jakości oraz terminowości wykonania prac przez firmę wykonawczą.

• kopie świadectw pracy;
  • oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2016 poz. 922)- opatrzone własnoręcznym podpisem;

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Zarządu Zieleni Miejskiej ul. Trzebnicka 33  pok. 10 lub pocztą na adres Zarząd Zieleni Miejskiej z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko w Dziale Zarządzania Zielenią Zarządu Zieleni Miejskiej w terminie do dnia 30.04.2018 r.

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej: zzm.wroc.pl., Biuletynie Informacji Publicznej oraz na tablicy informacyjnej ZZM  w budynku przy ul. Trzebnickiej 33 parter.

Uwaga:

Termin składania ofert przedłuża się do dnia 8 maja 2018r. do godz. 15.00